Kontaktlencsék

  A kontaktlencse látásjavító modern segédeszköz, melyet a szem elülső felszínére illesztenek. A kontaktlencsék legtöbbször ugyanazt a célt szolgálják, mint a hagyományos szemüvegek, de kis tömegük miatt gyakorlatilag észrevehetetlenek. Ezzel szemben bizonyos kozmetikai ( divat ) célú lencséket azért festenek meg, hogy megváltoztassák a szem színét. Becslések szerint mintegy 150 millió ember használ kontaktlencséket világszerte.

  A kontaktlencseviselés előnyei:

  • Minden tekintési irányban jó látás
  • Jobb térlátás, mint szemüveggel
  • Szemüveg prizmás hatása elmarad
  • Láthatatlan korrekció a szemen
  • Természetes megjelenés
  • Szemhibák eltakarása
  • Nem párásodik be
  • Nem csúszik le az orról
  • Nem nyomja a halántékot, a fület
  • Sportban, aktív mozgásban nem gátol
  • Baleset mentesség (szemüveg lencse törés)

  Kontaktlencse illesztés

  Üzleteinkben dolgozó diplomás optometristák és szemész szakorvos Dr Nagy Piroska a látásvizsgálatot követően próbalencsét adnak, ami segít abban, hogy a hosszú távú lencseviselést ön kipróbálhassa és esetleges további igényeit közölhesse velünk. Amennyiben első alkalommal rendel kontaktlencsét, úgy munkatársaink segítenek elsajátítani a lencse felhelyezését és kivételét, valamint tájékoztatják minden szükséges lencsehasználati és ápolási tudnivalóról. Üzletünkben a legmodernebb lágy kontaktlencsék, és a hozzá tartozó ápoló - tisztító szerek kaphatók. A kiszolgálás raktárról, illetve rendelésre történik. Kontaktlencséink napi, havi és negyedéves használatú változatban kaphatóak, színes kivitelben is.

  Üzleteinkben megtalálható szinte valamennyi hazánkban forgalomban lévő lencsetípus:

  • Johnson & Johnson
  • Alcon
  • Cooper Vision
  • Bausch&Lomb

  Ápolószerek:

  • Solocare Aqua
  • Aosept
  • Optifree
  • Optifree Express
  • Optifree Pure Moist
  • Renu multi plus
  • Biotrue

  Műkönnyek:

  • Systane Ultra
  • Systane Hidratálás
  • Biotrue

   

  Havi cseréjű kontaktlencsék

  Lágy kontaktlencsék magas víztartalommal rendelkező, szabadalmaztatott gyártási technológiával előállított lencsék maximális komfort érzetet nyújtanak, a kettősgörbületű tervezés, pedig kiváló illeszkedést biztosít viselőjük számára. A kontaktlencséket kizárólag nappali viselésre fejlesztették ki, ezért ezekben, a kontaktlencsékben szigorúan tilos aludni. Kontaktlencséit azonban a minél nagyobb komfortérzés miatt napi korlátlan ideig viselheti 1 hónapig (azaz 30 napon keresztül). 1 hónap elteltével lencséit el kell dobni és újabb pár lencsére, kell cserélni, még akkor is, ha azokat a hónap során nem használta minden nap. A kontaktlencse viselési rendjét minden esetben az Optometrista határozza meg. Ezért kérjük, hogy mindig pontosan kövesse kontaktlencse illesztője utasításait és az előre egyeztetett kontrollvizsgálatokon mindig pontosan jelenjen meg.

  Éjjel nappal viselhető kontaktlencsék:

  A Night & Day lencséknek köszönhetően a nap és az éj minden időszakában tisztán lát. Reggel is, amikor kinyítja a szemét. A kontaktlencsét havonta csak egy alkalommal kell felhelyezni és kivenni. Nem kell a hagyományos kontaktlencse mindennapi, gondos ápolásával foglalkozni. A lencsék egy kis pihenőt adnak szemeinek: nem csak nappal, hanem éjjel is, az éleslátás komfortját adja a hosszú munkanapok során, a számítógép előtt, a hétvégi kiránduláson vagy éjszakába nyúló bulin.

  A folyamatos, 30 napon és éjszakán át viselhető lencsék nagy mennyiségű oxigént biztosítanak a szaruhártya számára, így a szakemberek bátran ajánlják viselését az egész világon. Viselése során szemei nyugodtan kipihenik magukat ugyanúgy, mintha nem viselne kontaktlencsét. Még akkor is, ha alszik, és szemei csukva vannak. A kontaktlencsék forradalmian új anyagból készülnek, mely a legjobb oxigén-áteresztő képességgel rendelkezik. E tulajdonságának köszönhetően szemei a hagyományos lencsék által áteresztett oxigén hatszorosát kapja, ez is védi szemei egészségét.

  Egy napos kontaktlencsék

  A legtöbb szakember és kontaktlencse viselő tisztában van azzal, hogy az egynapos kontaktlencsék jelentik a kontaktlencse viselés legegyszerűbb és legegészségesebb formáját.

  Minden nap egy új, steril lencsét illeszt a szemére. Nincsen tároló oldat, tisztítási procedúra, csak egyszerűen kényelem. Fokozott komfort érzet a vékonyított szél-kiképzésnek köszönhetően. Kifejezetten ajánlott azoknak, akik nem kívánnak állandóan kontaktlencsét hordani, csak bizonyos alkalmakkor, sportoláshoz, eseményekre. Kiválóan alkalmasak sítúrákhoz, strandoláshoz, búvárkodáshoz.

  Színes kontaktlencsék

  A színes kontaktlencsék szinte minden látáshiba korrekcióját lehetővé teszi. A lencsehasználatot előnnyé is lehet változtatni, amelynek révén attraktívvá változtatható a tekintet.

  A színes lencsék különböző árnyalatban és színintenzitásban kaphatóak. Ezek tipikus, enyhén színezett szférikus lencsék, amelyek csak erősítik a világos szivárványhártya eredeti színét vagy olyan, határozott színűek, amelyekkel még a sötét szemszínt is meg lehet változtatni. A modern technológia lehetővé teszi különböző színes lencsék megalkotását - a hagyománykövetők számára készült nagyon természetes hatásútól a különböző furcsa, érdekes látványt választók számára kitalált absztrakt, "földöntúli" hatásúakig. Azok, akik szeretnék természetes szemszínüket kiemelni, használhatják a szemszín kiemelő típust. Azoknak pedig, akik határozott színváltozást akarnak elérni, megfelelőek az ún. kozmetikai lencsék.

  A lencsék lehetnek havi vagy éves viselésűek optikai erővel vagy anélkül (plano). Ajánlottak világos és sötét szemszín esetén is. A speciális színezési mód lényege, hogy a szivárványhártya rajzát ponthalmazként viszik fel. Ennek eredményeképpen természetes színhatás érhető el.

  Különös figyelmet érdemelnek a fedő kontaktlencsék, amelyek a kimondottan természetes színhatás mellett mélyítik a szemszín kifejezőerejét is. Ez annak köszönhető, hogy a szivárványhártya rajza háromféle színből tevődik össze.

  A színes kontaktlencsék használói között vannak olyanok is, akik sokkolni akarják környezetüket külsőjükkel. Nekik készülnek a Wild Eyes lencsék, amelyek 10 izgalmasan vad mintával készülnek. Használóik minden esetben és mindenhol felejthetetlen élményt nyújtanak - egyszerűen "ordítanak" pillantásukkal.

  A színes lencsék ugyanolyan ápolást igényelnek, mint a színtelen lencsék.

  Bejelentkezés szemvizsgálatra

  Kérjen szemvizsgálatra időpontot üzleteinkben:
  Madách utcai üzletünk: 22/340-556
  (Székesfehérvár)
  Távírda utcai üzletünk: 22/507-360
  (Székesfehérvár)
  Oroszlányi üzletünk: 34/366-287

  Kontaktlencse rendelés

  Fogyóban a kontaktlencséje? Rendelje meg online, majd vegye át a kiválasztott üzletben!

  Rendelés

  Egészségpénztári kártyák

  Üzletünkben elfogadunk Szép kártyát, Erzsébet utalványt, és különböző egészségpénztári kártyákat.

  Teljes lista

  © 2017 Cserta Optika, Székesfehérvár, Oroszlány | Website By Onlinea