Gyermekszemészet

  Gyermekek látásellenőrzése az egyik legfontosabb szemészeti feladat. A gyermek szeme még javítható, megelőzhető egy egész életre szóló látáscsökkenés, időben történő felismeréssel és megfelelő terápiával. A gyermekek szemészeti szakvizsgálata teljesen eltér a felnőttek vizsgálatától. Az nem jelent problémát, ha egy gyermek még nem tud beszélni. A kancsalsága, dioptria hibája ekkor már korrekten megállapítható gyermekszemészeten.

  A gyermekek kezelésénél nagyon fontos az időfaktor!

  Az időben felismert problémák kezelhetőek!

  Akkor van gond, ha egy gyermekről hét-nyolc évesen derül ki, hogy az egyik szeme tompalátó, mert még soha nem volt szemészeten. Szemüveghordással megelőzhetőek akár magatartásbeli és tanulási problémák is. Az a gyermek, aki nem lát jól, vagy az idegrendszerét terheli túl azért, hogy élesen lásson, nem fog tudni úgy teljesíteni, ahogy az elvárható lenne.

  Minthogy a kancsalság és a következményes tompalátás kialakulásában komoly kockázati tényezőt jelent a fénytörési hiba, ennek korai felismerése, meghatározása a gyermekszemészeti tevékenység alapvető részét képezi.

  Mikor keressük fel a gyermekszemészetet?

  1. 1 éves korban ajánlott az első vizsgálat a fejlődési rendellenességek, kancsalság szűrése miatt, főleg, ha a családi anamnézisben kancsalság, tompalátás, vagy nagyfokú fénytörési hiba szerepel
  2. 3 éves korban szintén a kancsalság, tompalátás szűrése miatt abban az esetben is, ha nincsen és a gyermeken sem látható semmilyen jel (kancsalít, közelről nézi a mesekönyvet, tv-t, sokat fáj a feje)
  3. Amennyiben a fenti jelek előfordulnak, forduljon gyermekszemészhez rövid időn belül
  4. 5 éves korban, ekkor még esetleg megjavítható egy tompalátó szem
  5. 7-8 éves korban, főként tanulási nehézségek, magatartás zavarok, fejfájás esetén

  A következő életkorokban javasoljuk a gyermekek szemészeti szakvizsgálatát: A Madách utcai üzletünkben Dr. Nagy Piroska szemész szakorvos végzi a gyermekek szemvizsgálatát. Rendelőnkben megtalálható egy világszínvonalat képviselő speciálisan gyermekek vizsgálatára kifejlesztett készülék. Tökéletes megoldás tompalátás és kancsalság szűrésére. Nem kell pupillatágítót alkalmazni. 1 méteres távolságból mér, nem zavarja a gyermeket. A gyermek a szülő biztonságos közelében (ölében ülve) maradhat.

  Gyermekek szemvizsgálatát  3 éves kortól kortól vállaljuk..

  Bejelentkezés szemvizsgálatra

  Kérjen szemvizsgálatra időpontot üzleteinkben:
  Madách utcai üzletünk: 22/340-556
  (Székesfehérvár)
  Távírda utcai üzletünk: 22/507-360
  (Székesfehérvár)
  Oroszlányi üzletünk: 34/366-287

  Kontaktlencse rendelés

  Fogyóban a kontaktlencséje? Rendelje meg online, majd vegye át a kiválasztott üzletben!

  Rendelés

  Egészségpénztári kártyák

  Üzletünkben elfogadunk Szép kártyát, Erzsébet utalványt, és különböző egészségpénztári kártyákat.

  Teljes lista

  © 2017 Cserta Optika, Székesfehérvár, Oroszlány | Website By Onlinea