Glaucoma, zöldhályog szűrés

  Ez az alattomos, fájdalommentes, kezdetben tüneteket nem okozó veszélyes kór egyre fiatalabb korosztályokat is érint. Nem gyógyítható, de kezelhető betegség, így ma már az általa okozott látásromlás, vakság is megelőzhető. A legfontosabb a probléma korai felismerése, amelyre a számítógépes látásvizsgálatnak köszönhetően igen kis elváltozások esetén is fény derülhet. Üzleteinkben nagy hangsúlyt fektetünk az ilyen betegségek felismerésére, kezelésére, gondozására.

  A szemész szakorvos számára a diagnózis felállításához a legfontosabb a szemen belül uralkodó szemnyomás, melyet nagyon pontosan meg tudunk állapítani a rendelkezésünkre álló non contact tonométerekkel történő mérés után, melyek a szem érintése, elérzéstelenítése nélkül képesek megmérni a szem nyomását. Ugyanis a zöldhályog kialakulásának során a szemben található ún. csarnokvíz termelődése és elfolyása közötti egyensúly felborul, a szemnyomás megemelkedik, ez pedig a szaruhártya vizenyőjét és a látóidegfő vérellátási zavarát okozza. A vérellátási zavar következtében az ideghártya és a látóidegfő idegsejtei elpusztulnak. Bár a folyamattal visszafordíthatatlan látásromlás alakul ki, az időben felismert és kezelt betegség esetén ez a romlás megállítható.

  Magasabb értékű szemnyomás esetén, üzletünkben dolgozó Dr. Nagy Piroska szemész szakorvos állítja fel a diagnózist és szükség esetén látja el a pácienseket, akik rendszeres kontrollban részesülnek, mind a szemnyomás, a computeres látótér- , és a szemfenéki vizsgálatok tekintetében. A látótér vizsgálatot egy számítógépes látótér vizsgáló géppel végezzük, mely nagyon pontos adatokat ad arról, hogy a látótér sérült-e és ha igen milyen mértékben, így nagyon finom eltérésekre is igen hamar fény derülhet.

  Bejelentkezés szemvizsgálatra

  Kérjen szemvizsgálatra időpontot üzleteinkben:
  Madách utcai üzletünk: 22/340-556
  (Székesfehérvár)
  Távírda utcai üzletünk: 22/507-360
  (Székesfehérvár)
  Oroszlányi üzletünk: 34/366-287

  Kontaktlencse rendelés

  Fogyóban a kontaktlencséje? Rendelje meg online, majd vegye át a kiválasztott üzletben!

  Rendelés

  Egészségpénztári kártyák

  Üzletünkben elfogadunk Szép kártyát, Erzsébet utalványt, és különböző egészségpénztári kártyákat.

  Teljes lista

  © 2017 Cserta Optika, Székesfehérvár, Oroszlány | Website By Onlinea