Látásproblémák megelőzése

  Gyermekek látásellenőrzése az egyik legfontosabb szemészeti feladat. A gyermek szeme még javítható, megelőzhető egy egész életre szóló látáscsökkenés, időben történő felismeréssel és megfelelő terápiával. Amennyiben a családban van szemüveges, tompalátó, 1 éves korban ajánlott az első vizsgálat. Amennyiben nincsen és a gyermeken sem látható semmilyen jel (kancsalít, közelről nézi a mesekönyvet, tv-t, sokat fáj a feje), 3 éves korban kell először megnézetni a szemét. A további vizsgálatok gyakoriságát a szemorvos dönti el. Szemüveghordással megelőzhetőek akár magatartásbeli és tanulási problémák is. Az a gyermek, aki nem lát jól, vagy az idegrendszerét terheli túl azért, hogy élesen lásson, nem fog tudni úgy teljesíteni, ahogy az elvárható lenne.

  A mai világban a szemünkön keresztül sokkal több információt kapunk, mint pár évtizeddel ezelőtt. Ez a megterhelés, ha nem is rontja szemünket, de a látási hibákat mindenképpen felnagyítja, előbb észleljük. Nagyon fontos, hogy a korrekciónknak megfelelő szemüveget hordjunk. A munkavégzésünknek megfelelő típusú lencse legyen a keretben. Meg tudjuk könnyíteni az életünket egy megfelelő szemüveggel. Kevésbé fáradunk el, elkerülhetőek a gyakori fejfájások, könnyebben tudjuk a munkánkat elvégezni.

  A rendszeres szemvizsgálat segít a szembetegségek korai felismerésében, így azok jó eséllyel gyógyíthatóak, megelőzik a maradandó látásromlást. Leggyakoribb szembetegségek, melyek korai felismerése nagyon fontos:

  Alattomos szembetegség a glaucoma, vagy zöldhályog, mely rendszeres „karbantartással” és kezeléssel kordában tartható. A szem belső nyomásának a megemelkedése okozza. Maradandó látáskárosodást szenved a beteg, akár meg is vakulhat egy esetleges glaukómás rohamban.

  A cataracta, vagy szürkehályog meg nem előzhető, de műtéttel gyógyítható. A betegséget a szemlencse elhomályosodása okozza. Műtéti úton a lencsét eltávolítják és műlencsét helyeznek be a szembe. Korai felismerése sok fejtöréstől és gondtól menti meg a beteget.

  A cukorbetegeknél fellépő diabeteses retinopáthia a retinán okoz bevérzéseket, azokon a területeken látótérkiesés jön létre. Korai stádiumában és rendszeres ellenőrzés mellett jó esély van a jó látásfunkciók megtartására.

  Magas vérnyomásban szenvedőknél a szemfenéken érelváltozások léphetnek fel, melyek a szemfenék vérrel való ellátását akadályozzák. Egyben jelzik az egész szervezet felborult vérellátását, mely hasznos információ a belgyógyász számára, és a vérnyomás beállítását megkönnyíti, a terápia módosítását eredményezheti. A szemfenék az egyetlen hely a szervezetben ahol szabad szemmel láthatóak az erek.

  Bejelentkezés szemvizsgálatra

  Kérjen szemvizsgálatra időpontot üzleteinkben:
  Madách utcai üzletünk: 22/340-556
  (Székesfehérvár)
  Távírda utcai üzletünk: 22/507-360
  (Székesfehérvár)
  Oroszlányi üzletünk: 34/366-287

  Kontaktlencse rendelés

  Fogyóban a kontaktlencséje? Rendelje meg online, majd vegye át a kiválasztott üzletben!

  Rendelés

  Egészségpénztári kártyák

  Üzletünkben elfogadunk Szép kártyát, Erzsébet utalványt, és különböző egészségpénztári kártyákat.

  Teljes lista

  © 2017 Cserta Optika, Székesfehérvár, Oroszlány | Website By Onlinea