Az Egészségtelen táplálkozás elhomályosítja, akár tönkre is teheti a szemlencse működését.

  Juvenilis cataracta Cataracta coerulea 150x150Az Egészségtelen táplálkozás elhomályosítja, akár tönkre is teheti a szemlencse működését.

  A legfrissebb kutatások szerint, az egészségtelen életmód erősen hozzájárulhat a szürkehályog kialakulásához, ezt a tényt az Eyecom szakirányú cikke tudósította. 

  Elsőként angliai kutatók állapították meg, hogy a dohányzás és a túlsúly számít ebben az esetben a két legnagyobb veszélyforrásnak. A tanulmányhoz nőket vizsgáltak meg, és azonnal kimutatták, hogy azok a nők akik valamiféle cukor-problémával rendelkeznek, háromszor olyan erősen esélyesek a szürkehályog elleni műtétre, mint az egészséges nők.

  Ennél súlyosabb problémát jelent a dohányzás, ami 26 százalékkal növeli meg mindezek lehetőségét. A német szakértők közössége ezen okokból és következményekből kiindulva támogatják, hogy a hasonló egészségügyi problémákkal küzdő páciensek maradéktalanul felvilágosítást kapjanak az esetleg kialakuló komolyabb problémáról. Eredményképp pedig bíznak abban, hogy betegeiket meg tudják győzni egy kiegyensúlyozott, egészséges életmód kialakításában. Ezenkívül a cukorbetegeknek kifejezetten ügyelniük kell a megfelelő dioptriájú szemüvegek használatára. Könnyen előfordulhat, hogy maga a cukorbetegség nem idéz elő súlyosabb problémákat, de egy rossz szemüveglencse már elég biztos út a szürkehályoghoz. De ne feledjék! A kulcsszó az egészség mindenek felett!

  Bejelentkezés szemvizsgálatra

  Kérjen szemvizsgálatra időpontot üzleteinkben:
  Madách utcai üzletünk: 22/340-556
  (Székesfehérvár)
  Távírda utcai üzletünk: 22/507-360
  (Székesfehérvár)
  Oroszlányi üzletünk: 34/366-287

  Kontaktlencse rendelés

  Fogyóban a kontaktlencséje? Rendelje meg online, majd vegye át a kiválasztott üzletben!

  Rendelés

  Egészségpénztári kártyák

  Üzletünkben elfogadunk Szép kártyát, Erzsébet utalványt, és különböző egészségpénztári kártyákat.

  Teljes lista

  © 2017 Cserta Optika, Székesfehérvár, Oroszlány | Website By Onlinea