Glaucoma az alattomos szembetegség

  glau3 

  Szemészeti vizsgálat folyamán a látásélesség vizsgálata mellett szemnyomás mérést is végzünk. Abban az esetben, ha ismételten magasabb értéket kapunk látótér vizsgálatra kerül sor.

  A glaukóma kezelésének legfontosabb célja, hogy a szemnyomást a normális értékre, 15-21 Hgmm-re csökkentsük. A normális érték meghatározása igen nehéz, hiszen vannak emberek, akiknek az efölötti szemnyomás sem okoz látható károsodást. Ezért helyesebb a kezelés célját úgy meghatározni, hogy a szemnyomást arra az értékre kell csökkenteni, ahol nem okoz látóideg károsodást vagy a meglévő rosszabbodását megakadályozza. A látóideg szállítja az agyba a szemünkbe érkező képet. Finom idegrostokból áll össze, valahogy úgy, ahogyan az elektromos vezetéket vékony rézhuzalok alkotják. Az idegrostok pusztulása apró kieséseket okoz a látótérben. Ezek általában mindaddig észrevétlenek maradnak, míg végül összefolyva jelentős látótér-kiesést, látótér-szűkületet nem okoznak a betegnek. Amennyiben a látóideg összes rostja elpusztul, a szem megvakul.
  Rendelőnkben korszerű automata látótér vizsgáló készülék (perimeter) áll rendelkezésre, mely teljesen objektív eredményt ad a beteg látótér kieséseiről. Ez azért fontos, mert nem csak a kezelés megtervezésében játszik szerepet, hanem a betegség követése során a terápia módosítását is lehetővé teszi. Fél éves – éves követéssel és az orvos utasításait betartva biztos, hogy a betegsége jól kézben tartható. Minden vizsgálat után pácienseink kézbe kapják az orvos által kielemzett számítógépes eredményt.
  Üzletünkben Dr Nagy Piroska végzi több éves tapasztalattal az ilyen típusú szemészeti vizsgálatot is

  Bejelentkezés szemvizsgálatra

  Kérjen szemvizsgálatra időpontot üzleteinkben:
  Madách utcai üzletünk: 22/340-556
  (Székesfehérvár)
  Távírda utcai üzletünk: 22/507-360
  (Székesfehérvár)
  Oroszlányi üzletünk: 34/366-287

  Kontaktlencse rendelés

  Fogyóban a kontaktlencséje? Rendelje meg online, majd vegye át a kiválasztott üzletben!

  Rendelés

  Egészségpénztári kártyák

  Üzletünkben elfogadunk Szép kártyát, Erzsébet utalványt, és különböző egészségpénztári kártyákat.

  Teljes lista

  © 2017 Cserta Optika, Székesfehérvár, Oroszlány | Website By Onlinea