A mikroszálas szemüveg törlőkendőről

  Néhány jó tanács a törlőkendő használatáról, illetve amit tudni érdemes róluk.

  A MIKROSZÁLAS SZEMÜVEGTISZTÍTÓ TÖRLŐKENDŐ TITKA

  Mi hát a csodatörlő titka?

  A mikroszálas törlő poliészter és poliamid műszálakból készül. A két összetevő aránya határozza meg részben a törlő hatékonyságát, egyes gyártók szerint a 80:20-as PE:PA arány a legkedvezőbb. A mikroszálat Japánban találták fel, elterjedése a takarítás területén kb. 15-20 éve kezdődött. A mikroszál egy szabad szemmel nem látható vastagságú szál, vastagságát denier-ben ( rövidítve: den ) mérik, mint a női nylonharisnyáét. A legvékonyabb nylonharisnya szálvastagsága 15 den, míg a törlő mikroszálainak vastagsága 0,1-0,6 den. Minden egyes szál 100-200-szor vékonyabb az emberi hajnál, így pl. 1 gramm súlyú anyagból 10.000 m hosszú szál készíthető és 5 gramm mikroszállal össze lehetne kötni a Földet a Holddal!

  A mikroszálakból különböző eljárással készülnek a törlők, mely során, a szálakon hornyok és élek keletkeznek, s ezáltal lényegesen megnő a felületük. Az egyenetlen felületnek és a finom szálaknak köszönhetően a mikroszálak sokkal jobban eltávolítják a szennyeződést a különböző felületekről, mint a hagyományos szálak. A gyártás során a mikroszálak felülete akkora lesz, hogy egy törlő a saját súlyához viszonyítva hatszor több piszkot képes befogadni!

  Röviden a különböző törlőkről

  A préselt törlő mikroszálait vagy kötőanyaggal és meleg hengerléses technikával, vagy kötőanyag nélkül, erős vízsugárral erősítik egymáshoz. E technika előnye, hogy ezzel a módszerrel a lehető legvékonyabb mikroszál felhasználásával készíthető textília. A préselt törlő további előnye, hogy könnyen vágható, végeinél nem bomlik, így nem szükséges eldolgozni. Hátránya, hogy sérülékenyebb, mivel szálai nem kapaszkodnak olyan erősen egymáshoz, mint a kötötteké.

  A kötött vagy szövött törlők a leggyakrabban használt törlők, előnyük, hogy a szövés által lazára hagyott szálak az egyenetlen felületeket is optimálisan tisztítják. Továbbá a szövött textil igen tartós, hosszú élettartamú.

  A törlő úgy működik, mint egy „por-mágnes”: sztatikus elektromossága miatt magához vonzza és megtartja a porszemeket, amelyek így nem tudnak továbbszállni.

  Néhány jótanács

  · Lehetőleg csak kevés tisztító folyadékot használjon. Minél vizesebb a törlő, annál kevesebb piszkot tud felvenni.

  · Tisztításkor ne nyomja túl erősen a törlőt a felülethez, mert ezáltal a mikroszálak nem képesek teljes hatással „dolgozni”.

  · Amennyiben a törlőkendő elkoszolódott, mossa ki folyékony szappannal, jól öblítse és csavarja ki, majd akassza ki száradni. Elegendő, ha csak többszöri használat, nagyfokú elszennyeződés esetén mossa ki mosógéppel. Szárítógépbe nem tehető!

  · Mosáskor soha ne használjon fehérítőt és öblítőt, mert összetapasztják a mikroszálakat.

  · Soha ne vasalja a törlőkendőt! Inkább maradjon gyűrött.

  Bejelentkezés szemvizsgálatra

  Kérjen szemvizsgálatra időpontot üzleteinkben:
  Madách utcai üzletünk: 22/340-556
  (Székesfehérvár)
  Távírda utcai üzletünk: 22/507-360
  (Székesfehérvár)
  Oroszlányi üzletünk: 34/366-287

  Kontaktlencse rendelés

  Fogyóban a kontaktlencséje? Rendelje meg online, majd vegye át a kiválasztott üzletben!

  Rendelés

  Egészségpénztári kártyák

  Üzletünkben elfogadunk Szép kártyát, Erzsébet utalványt, és különböző egészségpénztári kártyákat.

  Teljes lista

  © 2017 Cserta Optika, Székesfehérvár, Oroszlány | Website By Onlinea