Az esküvő és a napszemüveg

  wearing sunglasses at weddings

  Az esküvő és a napszemüveg

  Napszemüveg etikett esküvőkön: A teendők és a ne tedd ajánlások a menyasszonyoknak, vőlegényeknek és vendégeknek.


  Az esküvői szezon hamarosan teljes gőzzel zajlik. Ha nem a sajátod, valószínűleg már meghívtak téged is egy kültéri esküvőre idén. És bár a kültéri esküvők kétségtelenül gyönyörűek, az elegáns öltözködés kicsit nehezebbé válik, amikor legerősebb a napsugárzás. Ha el akarod kerülni a nap elleni hunyorgást, a legfontosabb az esküvőre való napszemüveg viselése.
  De vajon udvariatlan-e? Mi az etikett pontosan? Az ünnepségek, az esküvők kétségtelenül saját öltözködési etikettel járnak, és nehéz tudni, melyeket kell betartani. Szóval, amikor napszemüvegről van szó, mi a helyes válasz? Elfogadható napszemüveget viselni esküvőn?
  Nos, mint sok más etikett szabályt, ezt sem lehet mindenkire ráhúzni. 2024-ben a vita megnyílt: míg néhány formális etikett szakértő talán nemet mondana a szemüvegre az esküvőn bármilyen körülmények között, mi úgy gondoljuk, hogy ezt a tanácsot kicsit nehéz követni, különösen, ha a tűző nap alatt ülsz. A kültéri esküvők nagy része a hagyományokat felforgatják, és a napszemüveg viselése egyre népszerűbb az eseményen.
  Viseljen a menyasszony napszemüveget?
  Az elsők között vagyunk, akik elismerik, hogy a ceremónia lényeges pillanatai napszemüveg nélkül a legjobb. Az „Igen” kimondása a legújabb dizájner szemüvegekben kicsit talán nem helyénvaló lenne. Más, lazább pillanatokban, mint például a pihenés vagy a tánc a vőlegénnyel és a vendégekkel a ceremónia után, a napszemüveg elegáns kiegészítője lehet a menyasszonyi megjelenésednek.
  Amikor napszemüveget választasz a menyasszonyi ruhádhoz, általában a szín és az alak megfontolása a legfontosabb. A megfelelő napszemüveg, amely elegáns és nem túl feltűnő. A jó színek közé tartoznak a semleges acetátok, mint a krémek, fehérek és bézs színek, valamint a világos aranyfém keretek. Ha bizonytalan vagy, egy pár fekete dizájner szemüveg általában biztos befektetés.
  Az alak tekintetében kicsit több rugalmasságot kapsz. Olyan napszemüvegeket ajánlanánk, amelyek nem túl nagyok, egy finom macskaszem stílus tökéletesen ad egy csipetnyi bájt, míg egy négyzetes keret vintage hangulatot kölcsönöz, ami mindig előnyös.
  Viseljen a vőlegény napszemüveget?
  Mint a menyasszony, a vőlegények is viselhetnek napszemüveget, hasonló szabályokkal. Vannak alkalmas pillanatok a napszemüveg viselésére, bár azt levesszük a ceremónia alatt. Közben, ha kint készülnek fényképek rólatok, a képek nagy részét is napszemüveg nélkül kell készíteni.
  Ezen kívül, hogy milyen szemüveget viselj vőlegényként, rajtad múlik, de mi a klasszikus mellett voksolnánk. Az időtlen sziluettek, mint például egy kerek vagy négyzet alakú szemüveg sosem lehetnek rosszak, kerüld a túl sportos vagy színes szemüvegeket. A fekete és a semleges, műanyag alapanyagúak jó választások, valamint a visszafogottan árnyékolt lencsék (ezúttal hagyd ki a fényes tükröződő lencséket).
  Mi a helyzet a vendégekkel? Elfogadható részükről a napszemüveg viselése?
  A rövid válasz az igen, napszemüveget viselhetsz esküvői vendégként. Azonban, mivel nem a te esküvőd, győződj meg róla, hogy különös tisztelettel viseled azt. A vendégeknek is ajánljuk a diszkrét elegáns napszemüveget, kerülve a sportos, túl színes kereteket.

  Bejelentkezés szemvizsgálatra

  Kérjen szemvizsgálatra időpontot üzleteinkben:
  Madách utcai üzletünk: 22/340-556
  (Székesfehérvár)
  Távírda utcai üzletünk: 22/507-360
  (Székesfehérvár)
  Oroszlányi üzletünk: 34/366-287

  Kontaktlencse rendelés

  Fogyóban a kontaktlencséje? Rendelje meg online, majd vegye át a kiválasztott üzletben!

  Rendelés

  Egészségpénztári kártyák

  Üzletünkben elfogadunk Szép kártyát, Erzsébet utalványt, és különböző egészségpénztári kártyákat.

  Teljes lista

  © 2017 Cserta Optika, Székesfehérvár, Oroszlány | Website By Onlinea