Miyosmart a gyermekkori rövidlátást kezelő szemüveglencse

  2022 Miyosmart FB poszt9

  Bemutatjuk az innovatív szemüveglencsét a gyermekkori rövidlátás kezelésére!
  A Madách utcai optikánk azon kevés optikai üzletek közé tartozik, ahol az optikai piacon áttörésnek számító új HOYA szemüveglencse, a MiYOSMART már elérhető a szemüvegviselők számára.


  A hosszú órákon át tartó okostelefonozás, számítógépezés, videójátékozás, és a mesterséges fény mellett tanulás, illetve a szabadban eltöltött egyre kevesebb idő (ahol a szemnek távolra kell tekintenie) miatt a rövidlátás rohamosan növekszik a gyerekek körében.
  Az alapításának 80. évfordulóját idén ünneplő japán szemüveglencse gyártó cég, a HOYA azonban egy forradalmi megoldással állt elő a gyerekkori myopia, azaz rövidlátás kezelésére. A világon elsőként sikerült egy olyan szemüveglencsét kifejlesztenie, amely nagy hatékonysággal képes lelassítani a rövidlátó gyerekek látásromlásának növekedési ütemét.
  Ezzel az új és különleges megoldással az innovációban úttörőnek számító japán lencsegyártó, a HOYA a világon az első, amely a világszerte, így Magyarországon is rohamosan növekvő tendenciát mutató myopia ütemének lelassítását egy szemüveglencse segítségével teszi elérhetővé.
  A rendszeres szemvizsgálat a gyerekeknél kiemelten fontos, mert a rövidlátás növekedése hosszú távon akár súlyos szemészeti elváltozásokat is okozhat. A látásromlás lassításával azonban ezeknek az elváltozásoknak a kialakulási esélye csökkenthető. A MiYOSMART lencsével a szülők nagy lépést tehetnek afelé, hogy gyermekük látását es fejlődését hosszútávon megóvjak.
  A magyar piacon 2021. augusztus 1. óta elérhető forradalmi szemüveglencse az elvégzett klinikai kutatások szerint akár 60%-kal* képes lelassítani a rövidlátó gyerekek látásromlásának növekedési ütemét. Ezt a hatást a hongkongi Polytechnik Egyetemmel közösen kifejlesztett egyedülálló technológia és a szemüveglencsében elhelyezkedő, méhkaptár alakú apró lencseszigetek speciális elosztása fejti ki. Ez a speciális lencsekialakítás lehetővé teszi, hogy a lencsével a rövidlátó gyerekek élesen és jól lássanak, miközben a rövidlátás növekedési üteme is lassul, ily módon a dioptriájuk jóval kisebb mértékben növekszik. A MiYOSMART terápiás szemüveglencse megjelenésében nagyon hasonlít a hagyományos egyfókuszú szemüveglencsékhez, külső szemlélő számára esztétikailag nagyfokú különbség nem is igazán észlelhető.

  A szakmai protokoll szerint a MiYOSMART lencsét viselő gyerekeknek rendszeres látszerészeti, illetve optometrista és/vagy szemész szakorvos által végzett kontrollvizsgálatokon kell részt venniük. A folyamatos ellenőrzés révén a látásgondozásban részt vevő szakemberek folyamatos megfigyelés és kontroll alatt tudják tartani a gyermek szemészeti állapotát és biztosítani tudják, hogy a MiYOSMART lencsével készült szemüveg megfelelő pozícióban helyezkedjen el a gyerek szeme előtt.

  Egy speciális képzés sikeres teljesítésével optikánk is jogosulttá vált a MiYOSMART lencsék forgalmazására, melyre nagyon büszkék vagyunk. A több évtizedes tapasztalatunknak, illetve a képzésen megszerzett tudásnak köszönhetően optikánkban felkészülten várjuk a rövidlátással küzdő és a MIYOSMART lencse iránt érdeklődő gyermekeket és szüleiket!

  *Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomised clinical trial. British Journal of Ophthalmology. Published Online First: 29 May 2019. doi: 10.1136/bjophthalmol-2018-313739.

  Bejelentkezés szemvizsgálatra

  Kérjen szemvizsgálatra időpontot üzleteinkben:
  Madách utcai üzletünk: 22/340-556
  (Székesfehérvár)
  Távírda utcai üzletünk: 22/507-360
  (Székesfehérvár)
  Oroszlányi üzletünk: 34/366-287

  Kontaktlencse rendelés

  Fogyóban a kontaktlencséje? Rendelje meg online, majd vegye át a kiválasztott üzletben!

  Rendelés

  Egészségpénztári kártyák

  Üzletünkben elfogadunk Szép kártyát, Erzsébet utalványt, és különböző egészségpénztári kártyákat.

  Teljes lista

  © 2017 Cserta Optika, Székesfehérvár, Oroszlány | Website By Onlinea